Війна змусила тисячі українців залишити свої домівки, часто поспіхом і без необхідних документів. Ці люди опиняються у вкрай вразливому становищі, не маючи можливості отримати необхідну допомогу від держави та благодійних організацій.

Такі випадки є і на Рівненщині. Їх виявила мобільна бригада ГО «Центр Інтеграції» під час роботи з евакуйованим населенням.

З цього приводу в Центрі інтеграції Рівного відбулася зустріч. Її учасники: заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська, керівниця ГУ Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області Юлія Шигорева, начальниця Міграційної служби Рівненської області Лілія Драпчинська, начальниця міського відділу УДМС Людмила Петняк, представники UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні, Благодійного фонду «Право на захист» та Благодійного фонду «Рокада» Рівне.

Представники влади, міжнародних організацій та громадських об’єднань обговорили конкретні випадки, коли ВПО не можуть реалізувати свої права через відсутність документів.

Серед головних перешкод - тривала процедура відновлення паспортів та інших документів. На нараді озвучили конкретні приклади та обговорили план дій. Щодо окремих ВПО процес відновлення документів уже запустився.

За інформацією Рівненської ОВА.

Читайте також: Жителів Рівненщини запрошують долучитися до благодійної акції «ДОНОРСТВО: КРАПЛИНКА НАДІЇ 2:0»