Альтернативна енергія для муніципальних закладів. Це обговорили на черговому круглому столі в рамках проєкту Net Zero Sities. Експерти досліджували комунальні заклади на кількість викидів вуглецю. Один з варіантів зменшення забруднення перехід на сонячну енергію. Більше, далі у сюжеті.

На черговому круглому столі в рамках проєкту Net Zero Cities експерти обговорили можливості використання альтернативної енергії для комунальних закладів. Основною темою стала кількість викидів вуглецю, яку вони генерують.

Експерти підкреслили важливість переходу на екологічно чисті джерела енергії, зокрема сонячну. Перехід на сонячну енергію допоможе суттєво зменшити забруднення і викиди CO2 в атмосферу.

Сонячна енергія є одним з найперспективніших варіантів завдяки своїй доступності та ефективності. Використання сонячних панелей дозволить не лише зменшити викиди, але й скоротити витрати на енергоносії. Успішним прикладом є бізнес. Підприємства вже давно використовують альтернативну енергію.

Ще одним з варіантів зменшення викидів CO2 є котельні нового типу. Для їхньої роботи потрібно в рази менше палива.

Перехід на відновлювальну енергію є важливим елементом у досягненні цілей проєкту Net Zero Cities, що передбачає повне скорочення викидів вуглецю. Перехід на альтернативні джерела енергії стане ключовим кроком у боротьбі зі змінами клімату та допоможе муніципальним закладам стати більш екологічними.

Читайте також: На Рівненщині продовжують обліковувати ділянки для створення лісів