Колумбійський доброволець у лавах ЗСУ. Мова йде про 45-річного ветерана з Колумбії Хуана-Карлоса. Торік військовий із Латинської Америки приєднався до інтернаціонального легіону. Отримав поранення на Донецькому напрямку, нині проходить реабілітацію на Рівненщині. Чому вирішив воювати за Україну - далі у сюжеті.

Трохи українською та іспанською, з посмішкою на обличчі щоразу на процедури приходить колумбієць Хуан-Карлос. У грудні 23 отримав поранення лівої руки. Тепер доброволець з Латинської Америки проходить реабілітацію на Рівненщині. Реабілітолог розробляє м’язи кінцівки, аби не атрофувалася.

Хуан-Карлос – ветеран колумбійської армії. У своїй країні боровся проти торговців наркотиками. Після відставки працював охоронцем. Напад росії на Україну його сильно вразив, тому не всидів вдома.

Колумбієць долучився до інтернаціонального легіону. Обороняв Донецький напрямок.

Руку чоловікові перебило під час мінометного обстрілу. Зараз Хуана-Карлоса готують до чергової операції — видалення решток уламка. Госпіталь допомагає йому пройти МСЕК.

Вдома на колумбійця чекає дружина та троє дітей. Він хоче до них повернутися, але каже, після закінчення війни. Боротьба українців його надихає — Хуан-Карлос уже активно вчить «українську».

Доброволець запевняє, продовжить боротьбу в ЗСУ, якщо дозволять лікарі та командир.

Читайте також: «Терапію на мольберті» провели у Рівному для поранених захисників поліцейські-психологи