За виконану роботу чоловікам обіцяли щедро заплатити. Проте коштів вони так і не отримали. Натомість паліям загрожує до 10 років за ґратами

Вчора, 16 жовтня, у поліцію звернувся 66-річний приватний підприємець із повідомленням про підпал його автомобіля Toyota Yaris. Подія сталась на вулиці Карнаухова під час комендантської години, за яку досі законом не передбачено кримінальна відповідальність.

Патрульні поліцейські встановили автомобіль, на якому пересувались зловмисники. Відтак, на пошуки легковика Volvo орієнтували всі екіпажі поліції. Вже за дві години патрульні спільно з оперативниками Рівненського районного та Головного управлінь поліції затримали їх на вулиці Відінській.

Зловмисниками виявились 30-ти та 33-річний рівняни, які і раніше притягувались до кримінальної відповідальності, — повідомив заступник начальника ГУНП — начальник кримінальної поліції Роман Іващенко. — Вони розповіли, що у телеграм-каналі знайшли повідомлення із пропозицією підзаробити: за грошову винагороду треба було спалити будь-яке авто та прозвітувати. Тож на АЗС вони придбали бензин, а далі один із них підпалив авто, а інший знімав це на відео.

Обох затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі за процесуального керівництва окружної прокуратури повідомили зловмисникам про підозру.

Крім того, поліцейські з’ясували, що 30-річний фігурант днями підпалив ще й двері квартири по вулиці Миколи Карнаухова, де проживає військовослужбовець. Його товариш у цей час слідкував, аби ніхто їх не викрив. За цю «роботу» замовникам також обіцяли гроші. Однак їх чоловіки не отримали, бо замовник відповів, що двері погано згоріли. Відтак невдовзі взялися за наступне завдання — спалити авто.

 

Пам’ятайте, ворог не полишає спроб дестабілізувати суспільство всередині країни. Не піддавайтесь на провокації ворожих спецслужб та пам’ятайте, наслідок такої співпраці – тривале позбавлення волі!

За інформацією ГУНП в Рівненській області.

Читайте також: Понад 1400 пожеж з початку року ліквідували вогнеборці ДСНС на Рівненщині