За допомогою інноваційної системи «knopka», яку в Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка використовують з вересня минулого року, здійснено 19 156 викликів чергових лікарів до Відділення екстреної медичної допомоги.

Нагадаємо, що сервіс дозволяє медичним працівникам миттєво викликати лікаря одним натисканням і обласна лікарня стала першою в Україні, де його впровадили.

В закладі розповідають, щодня через систему «knopka» здійснюється близько 50 викликів, з найбільшим навантаженням у понеділок та п’ятницю.

Значна кількість викликів - 6 277, припадає на пацієнтів «червоної зони» – тих, хто потребує негайної допомоги та госпіталізації. Середній час прибуття лікарів у таких випадках становить 4 хвилини 57 секунд, що відповідає світовим стандартам надання невідкладної допомоги.

В «жовтій зоні», де пацієнти можуть очікувати до години, лікарі РОКЛ прибувають в середньому за 11 хвилин 23 секунди.

У «зеленій зоні» – медична допомога надається в межах 10 хвилин.

Загалом середній час очікування медичної допомоги у відділенні становить 9 хвилин 9 секунд.

З листопада 2023 року функціонал системи розширено кнопкою «Політравма», яка дозволяє миттєво викликати медиків одразу п’яти відділень. За 10 місяців було здійснено 55 таких викликів із середнім часом прибуття медичної команди в 2 хвилини 36 секунд.

Нова система продовжує вдосконалюватися та вже функціонує в 11 медичних закладах України, а також в одному у сусідній Польщі.

Окрім того, з вересня у 10 відділеннях РОКЛ працює «кнопка виклику медсестри», що значно пришвидшує надання допомоги пацієнтам.

За інформацією Рівненської обласної ради.

Читайте також: Рівненський госпіталь ветеранів зміцнює міжнародні зв'язки