Вже понад місяць, як у Рівному запрацював новий центр підтримки переселенців, де вони можуть отримати низку послуг. "ЯМаріуполь.Турбота" - це локація, в якій маріупольці мають можливість скористатися послугами перукаря, швачки, випрати одяг. Про це повідомляють в Рівненській облраді.

Важливо, що для тих родин ВПО, які мають статус соціально незахищених, послуги центру безплатні. Інших обслуговують за розцінками, нижчими ринкових.

Працюють у центрі також маріупольці.

За словами директорки "ЯМаріуполь.Турбота" Галини Ричагової, за час роботи їхнього центру найбільш затребуваними були послуги перукаря. Хоча у швачки, яка робить дрібний ремонт одягу, клієнтів також вистачає. Зростає попит і на послуги пральні.

Рівненський побутовий центр - восьмий за рахунком, які відкрили в Україні. Витрати на ремонт приміщення та утримання працівників взяла на себе Маріупольська міська рада. Закупити обладнання допоміг Рівненський обласний благодійний фонд "Наше майбутнє", виділивши на це 150 тис. грн. До реалізації проєкту долучилася і ГО "Офіс підтримки локальної демократії", - розповідає директор центру підтримки переселенців "Я Маріуполь.Рівне" Богдан Дужик.

Наразі центр веде перемовини з іншими релокованими на Рівненщину громадами, бо можливості "ЯМаріуполь.Турбота" дозволяють обслуговувати переселенців не лише з Маріуполя.

  • Розташований центр у Рівному, на Пластовій, 27.
  • Працює з понеділка по суботу з 8.00 по 18.00.