Вчора, 15 жовтня, на автомобільній дорозі М-06 Київ — Чоп поблизу села Жадківка сталася ДТП. Про це інформують в патрульній поліції Рівненської області.

Водій трактора МТ3-82.1 з причепом 2ПТС-4 не був уважним та під час перестроювання не надав дороги автомобілю Mersedes Benz, який по інерції наїхав на металеве огородження (відбійник).

На щастя, в ДТП ніхто не постраждав, а на винуватця події патрульні склали протокол за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП) КУпАП.

Варто пам'ятати основні правила маневрування, які убезпечать вас від дорожньо-транспортних пригод:

  1. Перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечно і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.
  2. Виїжджаючи на дорогу з житлової зони, дворів, місць стоянки та інших прилеглих територій, водій повинен перед проїзною частиною чи тротуаром дати дорогу пішоходам і транспортним засобам, що рухаються по ній, а з’їжджаючи з дороги — велосипедистам і пішоходам, напрямок руху яких він перетинає.
  3. У разі перестроювання водій повинен дати дорогу транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку по тій смузі, на яку він має намір перестроїтися.

Читайте також: У Сарнах мотоцикліст напідпитку втікав від патрульних