Парламент підтримав надання права військовим самостійно визначати осіб, яким має бути виплачене його чи її грошове забезпечення у випадку захоплення у полон або зникнення безвісти.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

За ухвалення в цілому проєкту Закону “Про внесення зміни до статті 9 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” проголосував 301 депутат Верховної Ради.

“Зміни спрямовані на посилення соціального захисту наших військових та їхніх родин. Це надасть більше впевненості захисникам, що їхні рідні не залишаться без підтримки у складних ситуаціях. Дякую депутатам та парламентському комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки за співпрацю над цим важливим законопроєктом”, - заявив міністр оборони України Рустем Умєров.

Згідно з ухваленим законом, військові можуть своїм особистим розпорядженням, яке передається командиру військової частини або підрозділу, визначити осіб, яким буде виплачене грошове забезпечення у випадку захоплення у полон або зникнення безвісти.