Зазначається, що МОЗ отримало понад 3 тисячі скарг щодо роботи МСЕК.

 В Україні планують реформувати роботу медико-соціальних експертних комісій (МСЕК). Зміни торкнуться, зокрема, медичної та соціальної частини, повідомив міністр охорони здоров?я Віктор Ляшко.

Як він розповів в етері телемарафону, питання реформування МСЕК – на порядку денному, і його опрацьовують по двох траєкторіях. Перша – це точкові зміни, які спрощують процес проходження експертизи та повинні запобігати манпуляціям та "гонінням по колу" тих, хто потребує проходження МСЕК та у подальшому – встановлення інвалідності.

"Другий великий блок – це загальна реформа медико-соціальної експертизи. Це ще більш складний процес, оскільки медико-соціальна експертиза – це два поняття: медична складова і соціальна складова. Над цим працюємо по різних треках", – продовжив Ляшко.

Зазначається, що міністерство отримало понад 3 тисячі скарг щодо роботи МСЕК. Ляшко додав, що після отримання заяв від громадян, до центрів МСЕК скеровуються перевірки, "для того, щоб подивитися, чи скарги підтверджуються, чи не підтверджуються". У цьому зв?язку він закликав громадян звертатися на гарячі лінії.

"Щодо Хмельницької МСЕК, наприклад, одразу за результатами скарг була направлена перевірка, і було інформування голови обласної адміністрації, щоб працювали з обласною МСЕК, бо ми бачимо, там були проблеми. Пропрацювали – результати ви всі бачили минулого тижня", – констатував Віктор Ляшко.

За інформацією УНІАН