Служба безпеки спільно з Нацполіцією припинила на Рівненщині діяльність наркоугруповання, учасники якого спеціалізувалися на виготовленні та збуті психотропних речовин на мільйони гривень.

За даними досудового слідства, наркобізнес організував 30-річний рівнянин, який залучив до угруповання ще десятьох жителів міста та області. Встановлено, більшість учасників вже притягались до кримінальної відповідальності за злочини пов’язані з обігом наркотичних засобів.

«Ділки» мали чіткий розподіл своїх обов’язків та зону відповідальності, а саме по закупці компонентів, виробництву, збуту, пошуку клієнтів та веденню бухгалтерії.

Для підпільної нарколабораторії зловмисники орендували квартиру та гараж, а сировину для виробництва психотропів замовляли на спеціалізованих інтернет-ресурсах. Збут «товару» здійснювали через мережу наркодилерів в регіоні.

За оперативною інформацією, фігуранти замовляли прекурсори такими партіями, що з них щомісяця можна було виготовити 16000 доз психотропів на суму понад два мільйони гривень за тіньовими розцінками.

У ході санкціонованих обшуків за місцями проживання учасників угруповання виявлено та вилучено психотропні речовини загальною вартістю понад 1 мільйон гривень, компоненти для їх виготовлення, обладнання, зброю та інші докази протиправної діяльності.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, 11 учасникам наркобізнесу повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України, а саме у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Усім підозрюваним обрані запобіжні заходи.

Санкція статті передбачає покарання — до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Заходи із викриття здійснювали співробітники Управління СБУ в Рівненській області спільно з УСР в Рівненській області ДСР НП України та СУ ГУ НП в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.