Реалізація фальсифікованих підакцизних товарів – це неабиякий удар по економіці регіону, оскільки бюджет не отримує необхідних зборів. Тому ця галузь перебуває під особливою увагою правоохоронних та контролюючих органів.

 Завдяки тісній та налагодженій співпраці з початку року на Рівненщині виявлено 37 кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу товарів підакцизної групи, вилучено близько 32,5 тонн підробленого алкоголю орієнтовною вартістю 3,7 млн грн та понад 5 тисяч пачок цигарок вартістю близько 350 тис. грн.

Зокрема, припинено діяльність цеху з виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв, 3 особам повідомлено про підозру, а також викрито діяльність групи осіб, пов’язану зі збутом незаконно виготовлених електронних цигарок та рідин до них, 4 особам теж вже повідомлено про підозру.

За результатами розглянутих матеріалів, які надійшли з початку року від органів поліції, органами податкової служби до порушників застосовано штрафні санкції на загальну суму 442 тис. грн (у тому числі 122 тис. грн - за продаж підакцизних товарів неповнолітнім).

Ці та інші напрацювання обговорили учасники профільної міжвідомчої робочої групи, засідання якої пройшло в Рівненській обласній прокуратурі.

З-поміж іншого, домовились про необхідність принципової реакції на кожен виявлений факт функціонування нелегальних вебсайтів та каналів у різних месенджерах, через які продають фальсифікат, а також використання, при цьому, послуг логістичних компаній відомих брендів.

Крім того, правоохоронці будуть посилювати роботу для встановлення ознак легалізації доходів, здобутих злочинним шляхом, та забезпечення конфіскації майна і прибутків, отриманих унаслідок незаконної діяльності, аби відшкодовувати завдані бюджету збитки.

Також, під час засідання учасники розробили та погодили удосконалений механізм оперативного обміну інформацією задля посилення боротьби з нелегальним продажем алкоголю, цигарок та пального, а також забезпечення прийняття кінцевих процесуальних рішень у кримінальних провадженнях цієї категорії для невідворотності покарання щодо винних осіб.

Про це повідомила пресслужба Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також: Прокуратура повернула громаді на Дубенщині 70 гектарів гідрологічного заказника "Верба"