Острог – Молодіжна столиця України – зібрав лідерів на Всеукраїнському форумі. Про це повідомляють в Рівненській обласній військовій адміністрації.

У молодіжній столиці України - Острозі стартував масштабний молодіжний форум. Захід об'єднав понад 200 учасників з різних куточків України під гаслом "Будемо жити в Україні".

Статус молодіжної столиці України Острог здобув у 2021 році, проте вже з 2022 року національний конкурс не проводився. Так, під час форуму заступник Міністерства молоді та спорту Андрій Чесноков оголосив про його поновлення з 2026 року.

“Війна змінила життя кожного з нас, у тому числі й молоді. Разом із тим, зараз молоді люди показали неймовірні силу, хоробрість і рішучість. Місто Острог, що отримало звання Молодіжної столиці України, символізує прагнення, які ми бачимо в кожному куточку нашої країни. Молодь прагне змін, прагне творити, брати участь у розбудові країни і своїх міст”, – наголосив Андрій Чесноков.

Одним з центральних моментів заходу стала панельна дискусія на тему “Молодь як рушійна сила змін: від активної участі до лідерства”, де обговорювалися важливі аспекти розвитку молоді та її залучення до ухвалення рішень на всіх рівнях.

"Закликав молодих людей об'єднуватися в ініціативні групи, створювати свої громадські організації, втілювати різноманітні проєкти, впливати на процеси у громадах та регіонах. Адже саме молодь повинна стати головним рушієм розбудови сильної та незалежної України", - сказав начальник РівнеОВА Олександр Коваль.

Форум триватиме два дні. Учасники спілкуватимуться в межах панельних дискусій, відвідуватимуть локації на території Острозького замку, зокрема побачать роботи місцевих майстрів, спробують місцеву кухню в локації "Рівненщина на смак", а також дізнаються більше про ментальне здоров'я від програми "Ти як?".

Окрім цього, пройдуть екскурсією по місту Острог, оглянуть місцеву академію, а найголовніше - знаходитимуть нові знайомства й обмінюватимуться ідеями.