Пакети першої необхідності. Таку ініціативу запровадили в одному з медзакладів Рівного. Набір отримують військовослужбовці, які приїздять на лікування в Рівненську обласну лікарню. Він включає в себе засоби гігієни та найпростіший одяг. Більше про це далі.

Рушнички, тапочки, станочки для бриття, шампуні, зубні щітки, зубні пасти.

Усі ці речі, а також найпростіший одяг працівники Рівненської обласної лікарні складають в пакети першої необхідності та дарують військовим, які проходять лікування.

Військові до нас приїжджають з поїзда, ми кожному даємо пакет. Вони приїжджають з далеку. Є місцеві, до яких родичі приїжджають, то вони не так потребують цієї допомоги, як ці, що з поїзда. Але ми даємо для всіх, хто потребує, - розповідає Тетяна ПОЛІЩУК, молодша медсестра відділення екстреної медичної допомоги.

Щотижня формують не менше тридцяти гуманітарних пакунків. Таку ініціативу медзаклад здійснює з початку повномасштабного вторгнення.

Спочатку ми сформували як такі подарункові набори, які були на складі гуманітарного хабу, що був сформований на базі лікарні з ініціативи Віталій Станіславовича ще з початку повномасштабного вторгнення, а коли ці засоби закінчилися ми почали шукати способи як поповнити ці запаси, - каже Оксана ІГАС, начальник центру комунікацій і проєктів.

Тепер до наповнення пакетів першої необхідності долучаються як благодійники, так й інші небайдужі жителі міста.

Кількість військових, які прибувають на лікування не зменшується. Відповідно ці пакети швидко формуються і розходяться і потреба в засобах є актуальною постійно. Можна звертатися безпосередньо в наш центр і актуалізуємо, що треба саме зараз з переліку і будемо вдячні за будь-яку допомогу яка допоможе нам сформувати ці базові пакети, - каже Оксана ІГАС.

Наразі нагальна потреба лікарні в базових засобах особистої гігієни.

Ми потребуємо зубної пасти, щітки, для бриття гелі, шампуні, антиперспіранти питають хлопці, таке, перша необхідність, тапочки, - додала Тетяна ПОЛІЩУК.

За словами військовослужбовців, така ініціатива потрібна. Адже вони часто приїжджають на лікування без самого необхідного.