Слідчі закінчили досудове розслідування та за процесуального керівництва прокуратури скерували на розгляд суду матеріали кримінального провадження з клопотанням про застосування відносно до 27-річного чоловіка примусового заходу медичного характеру.

Нагадаємо, розбій чоловік скоїв у травні цьогоріч. Замаскувавши обличчя, увійшов до приміщення супермаркету на вулиці Замковій у Рівному та вимагав у продавчині гроші: погрожував ножем та розпилив сльозогінний газ у обличчя. Проте жінка зачинила касовий апарат на ключ, а відвідувачка забила на сполох, тож чоловік втік.

Уже за пів години поліцейські розшукали нападника — 27-річного жителя Рівненського району на вулиці Шевченка. Його затримали його в порядку ст. 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні розбою в умовах воєнного стану, а суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою терміном на 60 діб без можливості внесення застави. У СІЗО він перебуває і досі.

Під час досудового розслідування була призначена психолого-психіатрична експертиза, відповідно до висновку якої зловмисник хворіє на психічне захворювання. Відтак, слідчі підготували клопотання про застосування до нього примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу з посиленим наглядом.

Про це повідомив відділ комунікації поліції в Рівненській області.

Читайте також: На Сарненщині вогонь знищив дві господарські будівлі і автомобіль ЛУАЗ