Від 15 до 20 гривень. Мова про ціни на картоплю на центральному ринку Рівного. У порівнянні з минулим роком цього ж сезону вартість на "другий хліб" зросла. Наразі ціни на картоплю в Україні в середньому на 82% вищі, ніж у першій половині серпня 2023 року. Що думають про такі ціни рівняни - далі у сюжеті.

 Другий хліб. Так українці кажуть на картоплю. Сезон її збору підходить до завершення. Ціни ж на цей продукт лише продовжують зростати.

Продаю свою домашню. Картопелька 15 гривень за кілограм. Тому що тут два сорти "Санта" і "Белла роса" разом продаю, все своє домашнє, що виростила на городі, - розповідає ?Наталія, продавчиня.?

Продавчиня Наталія приїздить на ринок два рази на тиждень. Каже, у цей самий період минулого року ціни були меншими.

Звичайно, цього року дорожча картошка... - А на багато дорожча?... - Ну да, гривень на 10 дорожча.

Борис мешкає у Городку, на ринку у Рівному продає все домашнє та вирощене власноруч. Більшу за розміром продає по 18 гривень за кілограм, меншу по 15. Він певен, ціна на картоплю згодом збільшиться.

Цього року, то ціна піде до верху... - Чому так думаєте?.. - Тому що немає картопель. Менше посадили. Переважно все зерновими зараз. Де не їдеш то соя, соя, соя. Більше немає нічого, а картоплі менше посадили. Дощів нема було. Урожай такий не був, - каже продавець Борис.

Ми ж вирішили запитати у рівнян, що вони думають про таку вартість картоплі.

Ціни... ну нормальні, по 15 гривень вроді... - Не вважаєте це дорого?... - Я знаю, тепер все дорого не тільки це.

Чесно? Я навіть не знаю, в яку ціну. У мене своя городина. Але дорожчає все, це не тільки картопля, то таке.

Ціни такі середні. Купляти можна в кого зарплата велика. Хотілося б, щоб були дешевші. Але й ті, хто працює на картоплях, то треба теж гроші. Все дорого.

Варто додати, підвищення цін на картоплю зумовлено кількома причинами. Насамперед це було пов’язано зі скороченням постачань із господарств, оскільки через посуху в низці регіонів виробники змушені були призупинити збиральні роботи. Водночас продавці кажуть, нинішні ціни на картоплю є найвищими, як мінімум, за останні 5 сезонів.

Читайте також: 18 виробників з Рівненщини долучилися до всеукраїнського проєкту "Національний кешбек"