14 вересня 2024 року в ТК «Буковель» ГО «Федерація стронгмену України» спільно з Міністерством у справах ветеранів України та за партнерства ТК «Буковель» було проведено Національний відбір ветеранів війни до міжнародних змагань «Strong Spirit’s Games»,

У заході взяли участь 139 ветеранів з 20 регіонів України!

Захід відвідали: Заступник у справах ветеранів України - Наталія Калмикова, Заступниця Міністра у справах ветеранів України - Руслана Величко-Трифонюк, Почесний президент ФСУ, Народний депутат України - Василь Вірастюк та представники Івано-Франківської ОВА

«Спорт - найкращий засіб та інструмент для ресоціалізація ветерана у цивільне життя. І ми вдячні ТК Буковель за підтримку генеральним партнерством таких важливих для суспільства ініціатив»,— зазначив Президент федерації стронгмену Сергій Конюшок.

Спортсмени змагалися у адаптивних видах спорту: жим штанги лежачи (на максимум та на рази), веслування на тренажері (100 м та 100 сек), ривок гирі, ейрбайк 50 ккал.

Також, сьогодні був поставлений рекорд з веслування 100 сек - 610 м - київським спортсменом-ветераном - Сергієм Стратійчуком.

Як зазначив учасник змагань, ветеран Ілля Гайдук, «такі змагання надважливі. Ідучи до результату, тренуючись, всі ми в колі однодумців і маємо вагому підтримку. Для нас життя набуває сенсу!»

За підсумками цього відбору, комісія визначить 50 учасників національної збірної і це найбільша кількість українських ветеранів, які прийматимуть участь у міжнародних змаганнях. Федерація за сприяння та підтримки Міністерства ветеранів та партнерів, вперше в історії, організовує міжнародні змагання для ветеранів війни Strong Spirit’s Games, які відбудуться 11-13 жовтня у Мадриді, в рамках фестиваля Арнольда Шварценеггера. Україна буде ініціатором цих змагань на міжнародному рівні та запросить до участі ветеранів із країн НАТО - це стратегічний поступ розвитку галузі спортивної реабілітації ветеранів війни в Україні та світі.