У Рівненській обласній клінічній лікарні ім. Юрія Семенюка створять єдину на Рівненщині лабораторію для лікування хворих із розладами серцевого ритму.

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської обласної ради.

У медзакладі за підтримки польських партнерів планують реалізувати проєкт, спрямований на розширення спроможності системи охорони здоров’я з надання медичної допомоги хворим на серцево-судинні захворювання, зокрема з розвитку інтервенційних коронарних втручань. Їх проводитимуть на базі Відділення інтервенційної радіології РОКЛ.

Про це повідомив директор обласної лікарні Віктор Ткач на засіданні постійної комісії з питань будівництва, розвитку інфраструктури та місцевого самоврядування під головуванням Миколи Драганчука.

Більшість витрат - 1,12 млн євро - профінансує Європейський Союз, решту - 220 тис. євро - область на умовах співфінансування.

Проєкт охоплює:

  • капітальний ремонт рентген-операційної для встановлення ангіографа (вартістю 250 тис. євро);
  • придбання самого ангіографа (925 тис. євро);
  • навчання медичного персоналу (159 тис. євро);
  • інформаційну кампанію щодо неінфекційних захворювань, профілактику;
  • адміністрування проєкту, промоцію тощо.

За словами Віктора Ткача, на сьогодні відділення забезпечує лікування 70 % пацієнтів області з інфарктом міокарда.

"Це новий напрямок для Рівненщини, такого раніше ніхто не робив. У нас буде створено електрофізіологічну лабораторію для лікування пацієнтів із розладами серцевого ритму. Нове обладнання дасть можливість надавати хворим весь комплекс послуг", - зауважив керівник РОКЛ.

Як відомо, обласна лікарня стала одним із переможців конкурсу проєктів програми транскордонного співробітництва Європейського Союзу Interreg NEXT Poland - Ukraine 2021-2027.

Отож на сесії обласної ради 20 вересня депутати мають визначитися щодо підтримки реалізації цього проєкту й погодити отримання дозволу на виконання капітального ремонту приміщень.