Рідні Павла Артемчука, якого вважали головним підозрюваним у вбивстві восьмирічної учениці 23-ї рівненської школи Марійки Лупань, не вірять, що він помер від загострення виразкової хвороби. Зараз ви бачите відео, відзняте на камеру мобільного телефону.

Це тіло вже мертвого Павла Артемчука, коли його передали з моргу рідним. На цих кадрах чітко видно, що перед смертю над затриманим знущалися і жорстоко били. У чоловіка попечені стегна, порізані геніталії і скальповані рани голови.

Обставини смерті Павла Артемчука розслідувала Рівне нська міська прокуратура. Офіційний висновок: затриманий помер від загострення виразкової хвороби. Та Людмила Артемчук цим результатам не вірить. Вона стверджує, що знущатися над її сином почали відразу після затримання.

34-річний Павло Артемчук помер у СІЗО 5 січня цього року, через два тижні після затримання. Рідні розповідають: працівники СІЗО пропонували поховати Павла своїми силами, а відспівати вже після того, як тіло закопають в землю.

Людмила Артемчук переконана, що її син не міг убити Марійку Лупань, яка була його сусідкою. І стверджує, що її сина просто зробили крайнім, а щоб це приховати, Павла убили в СІЗО. Та вважає, що повторно розслідувати обставини його смерті правоохоронці не візьмуться.