На Рівненщину надійшла партія доз вакцини від коронавірусу. Тим людям, які входять до груп ризику, медики радять щеплюватися. Попри те, що зараз спостерігається зменшення захворюваності на COVID-19, черговий його підйом лікарі очікують уже наприкінці року. Більше про це, дивіться далі у сюжеті.

Першу вакцинацію я зробив, бо тоді ще входив в групу ризику, працював з людьми, зі студентами. Плюс у мене на донації виявили антитіла і я вирішив, що не треба ризикувати далі тому вирішив отак, - розповідає Юрій Ілючик.

Від коронавірусу він щеплюється уже вчетверте. Вакцини в медзакладі є в достатній кількості, тому навіть ревакцинуватися там можуть усі охочі.

Для дорослих у нас наразі 78 доз і ми отримаємо додаткову партію вакцини проти ковіду. Для дітей 10 доз. Діти менше ідуть, тому ми замовляємо менше, - каже Олег Шрам, | директор ЦПМСД "Центральний".

Днями Рівненщина отримала чергову партію доз вакцини проти COVID-19. Її розподілили між усіма пунктами щеплень області.

Область отримала майже 2,5 тисячі доз вакцин проти коронавірусної інфекції. Переважно дорослої, але є 100 доз і дитячої вакцини, - повідомив Роман Сафонов, генеральний директор Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Поки захворюваність на коронавірус йде на спад медики рекомендують вакцинуватися людям, які входять до груп ризику. Адже наприкінці року знову очікують збільшення кількості хворих на цю недугу.

Є зараз хороші новини в тому, що останні пару тижнів динаміка в бік зменшення кількості захворювань на коронавірус, ГРВІ. Останній тиждень 339 хворих проти 543 в позаминулий тиждень. Тобто мінус 38%, - додає Роман Сафонов.

Окрім вакцини від ковіду в ЦПМСД "Центральний" можна отримати щеплення і від інших захворювань.

В нас є для дорослих АДП (560 доз) і їх достатньо щоб проводити вакцинацію. А для дітей всі необхідні вакцини, які є в алгоритмі проведення вакцинацій в нашому закладі є, - каже Олег Шрам.

Тому як дітей, так і дорослих лікарі запрошують у медзаклад на вакцинацію. Найперше щоб попередити важкість перебігу того чи іншого захворювання, а в окремих випадках і взагалі інфікування небезпечною недугою.