Три доби на півночі Рівненщини не вщухає масштабна лісова пожежа. Окрім рятувальників борються зі стихією лісівники та навіть місцеві жителі. Ситуацію ускладнює сильний вітер. Більше про займання, дивіться далі.

Це відео днями зняли жителі одного із сіл на півночі області.

Згодом пожежа перекинулася і на дерева.

У зв`язку із масштабною лісовою пожежею туди прибули начальник Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Коваль та начальник Головного управління ДСНС України у Рівненській області Володимир Захарчук. Охопила вона 35 гектарів прикордоння Рівненщини. Призвів до розростання пожежі сильний поривчастий вітер.

Разом з тим, рятувальники запевняють, що пожежу вони повністю контролюють і загрози розповсюдження вогню на населені пункти не має. Жертв та постраждалих також немає.

Наразі фахівці з’ясовують, що стало причиною загоряння. Дрібніші пожежі зафіксовані й в інших частинах району. Тим часом через сильне задимлення, на автодорогах виставлені екіпажі поліцейських офіцерів громад. Вони роз’яснюють водіям, де краще об?їхати дану ділянку дороги. Рятувальники ж вкотре закликають громадян бути відповідальними, не розпалювати багаття у заборонених місцях та не залишати вогонь без нагляду.

Читайте також: У Рівному 31 світлофор обладнаний звуковими сповіщувачами