На жаль, тривалість життя у сучасних чоловіків суттєво менша за жіночу. Це обумовлено великою кількістю різноманітних факторів. Чоловіки нерідко ризикують власним здоров’ям, у порівнянні з жінками, частіше мають роботу, яка несе небезпеку, та не прагнуть звертатися до лікарів у разі виникнення якихось симптомів. Вони можуть більше часу витратити на риболовлю, ремонт власного автомобіля, аніж на турботу про себе. В цій статті розглянемо дієві поради підтримки здоров’я та чому про проблеми зі здоров’ям чоловіки не бажають розповідати.

Топ простих порад, які допоможуть зберегти здоров’я чоловіків

Першою чергою для попередження серйозних проблем зі здоров’ям та профілактики хвороб варто приймати вітаміни для чоловіків, а також дотримуватись наступних рекомендацій:

  • Фізичні навантаження. Бажано регулярно займатися спортом, більше ходити пішки та в цілому частіше рухатися протягом дня. А якщо робити невелику зарядку щодня вранці, заряд енергії вам гарантований на цілий день. Варто пам’ятати, що від вашої активності кожного дня залежить інтенсивність обміну речовин, кровообігу та правильна робота мускулатури всього тіла. Також регулярне заняття спортом регулює внутрішньочеревний тиск, позитивно впливаючи на сечостатеву систему чоловіка. Якщо через сидячий спосіб життя ви зіткнулись з проявами захворювання венозного апарату прямої кишки, тоді ліки від геморою допоможуть із цим впоратись.
  • Здорове харчування. Для нормальної роботи всіх систем, у тому числі і статевої, необхідно збалансовано харчуватись. Правильно підібране харчування є запорукою нормальної роботи всього організму. Ось чому важливо, щоб у раціоні була необхідна кількість жирів, білків та вуглеводів. Для доброго самопочуття та правильного функціонування нирок та сечовидільної системи необхідно випивати від 2 л рідини на день.
  • Стоп шкідливим звичкам. Це як зробити свій графік більш ефективним – менше простоїв через хвороби, більше енергії для того, що дійсно важливо. Відмовляючись від шкідливих звичок, ви підвищуєте свою продуктивність і якість життя.
  • Регулярне статеве життя. Сексуальна активність є важливою складовою для чоловічого здоров’я. Секс є дієвою профілактикою застійних явищ у чоловічому організмі.

Формування навичок здорового способу життя є найкращим способом піклування про власне здоров’я.

Які стереотипи впливають на те, що чоловіки нехтують власним здоров’ям

Через патріархальні стереотипи чоловіки скаржаться на недомагання рідше і взагалі це виглядає, як слабкість з їхньої сторони, яку не можна проявляти. Через це, у порівнянні із жінками, чоловіки рідше звертаються за допомогою до лікаря. До шкідливих стереотипів можна віднести також маркетингове поняття «чоловічих» міцних напоїв. Зловживання ними призводить до ризикованої поведінки та сильно впливає на здоров’я. Багато чоловіків вважають, що заробіток має бути у пріоритеті, а про себе можна подбати пізніше. На жаль, через цей стереотип люди буквально втрачають здоров’я на роботі. 

Попри це, у сучасних реаліях все частіше можна почути, що чоловіки турбуються про своє фізичне та психічне здоров’я, бо саме від нього залежить щасливе життя.