Завершено реконструкцію вузлової ЗТП, від якої залежить живлення близько двох десятків трансформаторних підстанцій у найближчих населених пунктах, а відтак – трьох тисяч споживачів Рівненського району. А це об’єкти соціальної сфери, побутові та бізнес-абоненти.

Про це повідомили у ПрАТ «Рівнеобленерго».

Реконструкція проводилася згідно з інвестиційною програмою ПрАТ «Рівнеобленерго», яку затвердила на 2024 рік НКРЕКП.

Роботи передбачали заміну встановленого ще у 60-их роках минулого століття обладнання 10/0,4 кВ, яке морально застаріло, було фізично зношеним, тож потребувало нагального поліпшення технічного стану. Крім того, під час реконструкції було проведене улаштування нового заземлення, внутрішній та зовнішній ремонт самого приміщення.

Раніше цьогоріч Рівнеобленерго вже завершило технічне переоснащення двох розподільних підстанцій у Рівному та Здолбунові.

Варто зауважити, що загалом проведені цьогоріч роботи з модернізації РП та ТП дозволять забезпечувати більш надійне електропостачання понад 20 тисячам споживачів. А оперативно-диспетчерські групи ПрАТ «Рівнеобленерго» матимуть можливість дистанційно, без виїзду бригад на місце, аналізувати події, оперативно реагувати та запобігати аварійним ситуаціям. Також це складова підготовки мереж області до зими

Додамо, що цьогорі Рівнеобленерго, згідно з інвестиційною програмою реконструювало низку ПЛ 0,4 кВ на Острожчині, Млинівщині, Костопільщині, Здолбунівщині.