Довкіллю Рівненського природного заповідника завдали збитків на понад 40 тис грн.

Про це повідомляють у Держекоінспекції Поліського округу.

Як зазначаєтся, ппродовж 14-27 серпня 2024 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо дотримання Рівненським природним заповідником вимог законодавства про природно-заповідний фонд.

Перевірку проведено на підставі наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, погодження Державної екологічної інспекції України.

В ході проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) на території Грабунського та Карасинського природоохоронних науково-дослідних відділень Рівненського природного заповідника виявлено факти самовільної заготівлі сіна на загальній площі 0,168 га.

За розрахунками екоінспекторів, внаслідок порушення законодавства про природно-заповідний фонд, довкіллю було нанесено шкоду у розмірі понад 40 тис. грн.

За результатами виявлених правопорушень складено два протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 91 КУпАП, які направлено для розгляду до Сарненського райсуду Рівненської області, та акт, яким зафіксовано порушення вимог законодавства про природо-заповідний фонд.

Рівненський природний заповідник має усунути виявлені під час заходу порушення (до 27 вересня), а також – відшкодувати збитки, нанесені довкіллю.