"Чисто пацаняча історія". Так кажуть актори та режисери про нову виставу, яку вперше покажуть у Рівненському драмтеатрі. Вона називається "Мій друг, чорний ельф". У виставі розповідається про дитинство, справжню чоловічу дружбу та любов. Більше про постановку та підготовку далі у сюжеті.

Гангстери увійшли у наш світ нестримною ордою. Це був час коли імперія рухнула, а країна лише народжувалася. Час дикого поля. Час коли щастя і гармонію продавали записаними на аудіокасети за пів долара. Але у нас не було й стільки (фрагмент вистави)

У Рівненському обласному академічно музично драматичному театрі готуються до показу вистави "Мій друг чорний ельф". Тут її покажуть вперше.

Вистава "Мій друг чорний ельф" створена за п'єсою драматурга Андрія Бондаренка. Є автобіографічною. Вона про дружбу, дитинство і юність, про любов. Звучить у ній й вулична лексика. "Чисто пацаняча історія" так говорять про цю виставу. Працює над нею відома театральна режисерка Ольга Турутя-Прасолова з Харкова.

Наша вистава вона так само про дорослішання. Коли хлопчики перетворюються на чоловіків, коли вони проходять обряд ініціації, через знайомство один з одним, через ось ці всі пригоди які ми переживали, коли ми зростали фактично самі на вулиці, бо у нас не було такої можливості як зараз у дітей, там психологи, няні, - розповідає Ольга Турутя-Прасолова, режисерка.

У ній представлено двох головних персонажів друзів Ореста та Андрія. А ось усі жіночі ролі дісталися для артистки балету Наталії Полідвор. Додає, це доволі важко, та інші актори разом з режисеркою допомагають.

Кожен актор завжди рекомендує спостерігати. Спостерігати за тими людьми які відповідають цьому віку, цьому персонажу. Тому спостереження, постійна робота тут, постійна робота з партнерами, - каже артистка балету Надія Полідвор.

Наталія грає подругу, офіціантку та певна найбільше значення має саме роль мами.

Вона людина, яка йде разом з нами протягом всього нашого життя і супроводжує і тут дуже класно те що показаний її стан як вона спілкується зі своєю дитиною маленькою, з маленьким шибеником, як вона спілкується з підлітком, ось цей процес зростання і процес зростання не тільки дитини, а й мами над собою її ставлення до цього всього, - каже Надія Полідвор.

Режисерка Ольга додає, найскладнішим завданням у постановці вистави для неї став час. Його було мало.

Дуже таке ризиковане завдання братися за роботу з незнайомими людьми. В абсолютно не знайомій атмосфері, тому що я не знала нікого з акторів і тому це було досить не просто на початку, але потім коли я зрозуміла, що всі йдуть на контакт і всі дуже такі включилися то все було добре, - зазначає Ольга Турутя-Прасолова, режисерка.

Варто додати, саме з вистави "мій друг чорний ельф" розпочинається відкриття сезону у рівненському драмтеатрі. Презентуватимуть її на сцені "Під дахом" 7-8 вересня. Також плануються додаткові покази до кінця цього місяця.