ЗНО для вчителів. На Рівненщині педагоги складають сертифікацію. Усе, аби здобути нові професійні навички. Проходить все у 3 етапи. Вчителі, які успішно пройшли сертифікацію, отримають надбавку до зарплати. Деталі - далі у сюжеті.

Наталія Маліновська - вчителька початкових класів. Жінка вже в друге складає сертифікацію. Каже, отриманні навички допомагають в роботі.

Наталія Маліновська вже пройшла 2 етапи сертифікації. Нині готується до останнього. Каже, підготовка йде легко.

Вчителів з Рівненщини оцінюватимуть експерти з інших областей задля більшої об'єктивності. Проходить цей процес у три етапи: зовнішнє незалежне оцінювання, самоаналіз та вивчення практичного досвіду роботи.

Сертифікація є добровільною. Доєднатися до цієї процедури може кожен вчитель, хто вважає себе готовим. Невдале проходження сертифікації на педпрацівника ніяк не впливає.

Окрім професійного росту, вчителі після проходження сертифікації отримують надбавку до заробітної плати у розмірі 20%. Сертифікат дійсний 3 роки.

До слова, цьогоріч вчителі історії та громадянських дисциплін вперше мають змогу пройти цю процедуру. На сертифікацію зареєструвалось 27 осіб з Рівненщини.

Читайте також: Як відкрити ветерану війни бізнес на Рівненщині? (ВІДЕО)