Брав участь в АТО. Пройшов Піски, Водяне, Донецький аеропорт. У Рівному відкрили меморіальну дошку загиблому Герою Сергію Рижуку. Більше про захисника - далі у сюжеті.

Захищав країну від ворога з 2014 року. У Рівному на фасаді гімназії №24 встановили меморіальну дошку старшому лейтенанту Сергію Рижуку. Урочисто відкрила її сім'я загиблого Героя.

Сергій народився у Рівному. Тут пройшло його дитинство та шкільні роки. Згодом Сергій Рижук здобував освіту в одному з місцевих коледжів.

Учительський колектив рівненської гімназії числом 24 пам'ятає Сергія, як активного, жвавого, працьовитого хлопчика. Виділявся щирістю, добротою і готовий був завжди прийти на допомогу однокласникам. Сергій мав багато друзів і вмів дружити. Цікавився технікою та природничо-математичними дисциплінами, - каже Наталія, перша вчителька.

Сергій став на захист України у 2014 році. Брав участь в АТО, пройшов Піски, Водяне, Донецький аеропорт. Був командиром взводу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Я не довірлива, але йому повністю довіряла з ним я відчувала себе у повній безпеці. Останні вісім років тато буквально жив на службі й саме ті дні коли він приїздив додому займають особливе місце у моїй пам'яті. Це були дні коли ти забуваєш усе на світі й проводиш із сім'єю ті моменти були сповнені щастям і на превеликий жаль їх було занадто мало, - каже донька Владислава.

Перед початком повномасштабного вторгнення Сергій приїхав додому у відпустку.

Його побратими мені розповідали, що найголовнішою рисою, якою можна було його схарактеризувати це те що він був щирим і як то кажуть без підвоху. Він був відповідальний. На нього могли всі покластися. Сім'я, побратими, - каже Наталія, дружина.

Старший лейтенант Сергій Рижук загинув 2 березня 2022 року у Запорізькій області. Під час танкового бою він відтягнув ворожий вогонь на свій танк, чим врятував життя побратимів. Посмертно Сергія нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та нагрудним знаком "За оборону Луганського аеропорту".