Йдеться про вихованця Рівненського регіонального центру «Інваспорт», лучника з Березного Василя Наумчука.

Спортсмен пройшов стадію 1/16 фіналу завдяки дискваліфікації індонезійця, а на стадії 1/8 фіналу поступився китайцю з рахунком 0:6 (18:27, 17:28, 15:28), у підсумку посівши 9 місце.

Про це повідомили в "Інваспорті".

- Бажаємо нашому спортсмену та його тренерам Олегу Авдєнтову і Валентину Хавтурі не засмучуватись, адже це дебютні літні Паралімпійські ігри у спортивній кар'єрі, зробити правильні висновки, внести корективи у підготовку і досягнути майбутніх спортивних перемог! – написали на Facebook центру.

Свій виступ на літніх Паралімпійських іграх раніше завершив ще один представник національної збірної України - легкоатлет з Рівненщини Роман Новак. Попри те, що у фіналі змагань з метання списа він посів 5 місце, він встановив новий рекорд Європи — 61.04 м. Цим самим, перевершив свій результат на майже 3 м.

Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш на своєму Telegram подякував нашим спортсменам за боротьбу. А також закликав сьогодні вболівати за інших рівненських паралімпійців - дзюдоїстів Юлію Іваницьку, Наталію Ніколайчик, Анжелу Гаврисюк та Давида Хораву.

Загалом від Рівненщини на ці змагання поїхали 12 спортсменів. 

Читайте також: У Рівному не можуть зібрати замовлення для порятунку поранених бійців: подрібні донори крові