Фото ілюстративне
6 вересня в Україні святкують День адміністратора Центру надання адміністративних послуг. Також сьогодні відзначають День боротьби з прокрастинацією, День читання книг. У православному календарі 6 вересня - диво архистратига Михаїла.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

 6 вересня в церковному календарі – диво архистратига Михаїла. Воно сталося в IV столітті в місцевості Хони (сучасна Туреччина). За переказами, біля храму, збудованого на честь архистратига Михаїла, розташовувалося цілюще джерело. Один язичник, якому уві сні з’явився архангел Михаїл, отримав обіцянку, що його німа дочка зцілиться, якщо вип’є води з цього джерела. Так і сталося, після чого чоловік увірував, охрестився разом з родиною і побудував храм.

Протягом 60 років у цьому храмі служив паламарем святий Архип, який навернув багатьох язичників до християнства. Однак деякі язичники вирішили знищити храм, направивши на нього потік води з двох гірських річок. Архип молився архістратигу Михаїлу, і той з’явився, ударив жезлом об гору, утворивши тріщину, в яку і направився потік води, врятувавши храм. Це чудо стало символом захисту і допомоги Архістратига Михаїла для всіх вірян.

 

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

За новим календарем 6 вересня 2024 року іменини відзначають власники таких імен: Михайло, Всеволод, Костянтин, Дмитро, Іван, Фекла, Макар, Андрій, Давид, Кирило.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

  • Ще не опадає листя з берези — до морозної зими.
  • Тепла погода означає, що холод ще не скоро прийде.
  • В лісі багато грибів — до сніжної зими.
  • Якщо вранці туман - буде потепління.
  • Ранкові заморозки - до доброго життя.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ СЬОГОДНІ

Не слід цього дня мити голову. В давнину вважалося, якщо не послухати, то вода змиє всю пам'ять і розум. Людина почне забувати важливе і стикнеться з проблемами на роботі. Також не можна пекти хліб та пироги, тому що накличете на себе біди і нещастя.