Ще донедавна це був хол колишнього центрального входу в корпус Спеціальної школи в с. Тучин Рівненської обласної ради. В цьому комунальному закладі облради навчається майже 200 дітей з тяжкими вадами мовлення, віком від 3 до 18 років. Довгий час ці квадратні метри практично не використовувалися.

Ідею вдихнути нове життя у це приміщення ми виношували ще з минулого року, - розповідає директорка школи Ольга Ладюк. А оскільки тема метнального здоров’я сьогодні є актуальною, прийняли рішення перетворити похмурий хол у світлий багатофункціональний простір для дозвілля та заняття наших діток з психологами та іншими фахівцями.

Задумом поділилися з керівництвом Гощанської територіальної громади Гощанська селищна рада. І вже навесні, за словами Ольги Ладюк, отримали фінансування в сумі 100 000 грн. Більшість коштів – 70 тисяч використали на закупівлю матеріалів для створення «Простору RELAX». За решту 30 тис. грн зробили ремонт учительської.

Ремонт робили силами колективу. До прикладу, художнє оздоблення стін в уже колишньому холі — справа рук однієї з виховательок. З меблями та технікою для нового простору допомогли благодійники. Для цього в закладі організовували різні культурні події.

Відкрили оновлений простір у День першого дзвоника. Це стало приємним сюрпризом для дітей та їхніх батьків, розповідають у школі.

Завдяки тому, що ми не перенасичували цей простір оздобленням та меблями, він вийшов досить мобільним, що дозволяє організовувати тут абсолютно різні за тематикою заходи, як для наших вихованців, так і для працівників. Однак, передусім тут ми плануємо організовувати зустрічі саме з підтримки ментального здоров’я, — зауважила Ольга Ладюк.

Читайте також: Вогнеборці Рівненщини ліквідували 15 загорянь на відкритих територіях