На Рівненщині розширюють мережу укриттів у медзакладах. Нині сховища на 250 та 350 місць облаштовують в обласній клінічній лікарні. Про це повідомляють в Рівненській ОДА.

Нині капітальний ремонт приміщень триває в кардіологічному корпусі закладу. У сховищі встановлять сучасні системи вентиляції та пожежогасіння, а також медобладнання для надання першої допомоги. Ознайомилася із роботами заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

На сьогодні тут облаштовують вже внутрішні приміщення. Підхід та під’їзд будуть обладнані за усіма вимогами безбар’єрності. Після ремонту тут зможе перебувати 250 людей. Укриття на сьогодні – це обов’язкові атрибути для кожного медзакладу. Тому, зважаючи на постійні обстріли росією цивільної інфраструктури, працюємо над розширенням мережі таких об’єктів. Гроші на це дає держава. На ці роботи Уряд вже виділив 50 млн грн, понад 12 млн додала область, - зазначила Людмила Шатковська.



Також в лікарні планують доробити наявне укриття на 350 місць, де розташована галерея художника Костянтина Качановського.

Зокрема, зробити гідроізоляцію, привести до відповідності автономне джерело живлення, доробити ремонти внутрішніх приміщень. На ці роботи держава передбачила понад 14 млн грн, ще понад 6 млн грн буде виділено з обласного бюджету.

Також додаткове, друге, укриття планують облаштувати у Рівненській обласній дитячій лікарні.

Читайте також: На Рівненщині продовжували виявляти нетверезих водіїв