«Нематеріальна культурна спадщина: НКС єднає» - під такою назвою відбувся ІІІ Всеукраїнський форум, що має за мету вивчати та популяризувати нематеріальну культурну спадщину. Про це повідомляють в Рівненській обласній раді.

Єднання поколінь навколо спільного надбання, інтеграція переселенців в місцеві громади через вивчення культури регіону – такою була тематика цьогорічного форуму.

У Форумі взяли участь представники Міністерства культури та інформаційної політики України (онлайн), переселенці, носії нематеріальної культурної спадщини Рівненщини. Доєдналися і фахівці галузі культури із 40 громад області, які відповідають за цей напрямок. Рівненську обласну раду на заході представили заступник голови Олексій Бучинський та депутатка Ольга Шустік.

Нематеріальна культурна спадщина – це, з одного боку, елементи культурного різноманіття, які показують, наскільки українська культура є регіонально багатою та розмаїтою, а з іншого – це основа української ідентичності та єдності нації. Сьогоднішній форум є важливим кроком у справі збереження та популяризації нашої самобутності. І це надважливо в умовах сьогодення. Тож ми повинні зробити все можливе, щоб підтримувати і розвивати цю роботу, - наголосив Олексій Бучинський.

Зі свого боку, організаторка заходу, директорка КЗ "Рівненський обласний центр народної творчості" РОР Ірина Рачковська-Баковецька, зауважила, що форум покликаний допомогти фахівцям культурної галузі бути більш кваліфікованими.

Під час дискусійної платформи спікери спільно з учасниками обговорили наступні блоки, зокрема міжрегіональний досвід, досвід старшого покоління та успадкування досвіду молоддю.

Читайте також: Виніс консервацію через вікно: на Рівненщині зловмиснику суд присудив рік іспитового строку