У Рівному на перехресті вулиць Кулика і Гудачека — Корольова встановили першу гібридну сонячну міністанцію для світлофорів. Про це інформують в Рівненській міській раді.

Вона може працювати від мережі, сонячної енергії або акумулятора. Це означає, що навіть під час відключень електроенергії світлофор продовжить працювати безперебійно, забезпечуючи безпеку руху.

Це пілотний проєкт для нашого міста і ще потребує тестування, але основні функції він вже виконує.

Основна наша задача — забезпечення безперебійної роботи світлофорного об'єкта. Для початку будемо проводити імітацію, такі "стресові" ситуації для світлофорного об'єкта — відключення електроенергії на різну тривалість і вже на основі цих даних будемо доукомплектовувати міністанцію, — каже начальниця служби по обслуговуванню світлофорних об'єктів КП "Міськсвітло" Рівне Оксана Пижик.

Аналогів такої міністанції дуже мало, тому усю роботу з укомплектування робили силами наших інженерів та майстрів, що дозволило значно здешевити проєкт і зробити його більш доступним.

Надалі за результатами тестування будемо говорити про тривалість безперебійної роботи міністанції і економію коштів, а також про можливість масштабувати такий проєкт і встановлювати аналогічні міністанції на інших перехрестях громади.

Читайте також: Без поперджень: аптеки Рівного перевірятимуть на безбар'єрність