Хто ж керуватиме містом? Рік тому тоді ще міського голову Рівного Олександра Третяка за корупційне правопорушення «позбавили права обіймати посаду терміном в один рік». Час дії покарання сплинув. Чи планує посадовець повернутися за крісло очільника міста та чим займався увесь час, далі у сюжеті.

Минув рік з відсторонення Олександра Третяка з посади міського голови Рівного. У серпні 2023-го посадовця визнали винним у корупції. Спершу міський суд, потому апеляцію Олександра Третяка відхилили в суді 2 інстанції. Тоді, як і зараз міський обранець вважає рішення Феміди - політичним замовленням.

За час відсторонення, Олександр Третяк присвятив себе волонтерству. Їздив до США на зустріч з конгресменами та у Німеччину на благодійний футбольний матч. Разом з тим ексочільник Рівного пильно спостерігає за життям міста.

Про повернення на посаду міського голови Олександр Третяк каже, хоче відновити справедливість та знову очолити обласний центр. Рівняни по різному ставляться до ймовірного повернення Олександра Третяка.

До слова, суд відсторонив Олександра Третяка на рік. Тобто термін дії покарання сплинув. Однак, згідно з законом про місцеве самоврядування, посадовця відсторонили назавжди.

Це було додатковою мірою покарання для Олександра Третяка. Нині цей припис щодо застосування додаткового адміністративного стягнення у вигляді позбавлення права обіймати певні посади, Третяк й оскаржує в Конституційному суді.

Отож Олександр Третяк не зможе поновитися на посаді міського голови Рівного. Єдине, може знову піти на вибори й уразі обрання, знову очолити місто.

Читайте також: Призначено нового керівника Рівненського обласного краєзнавчого музею