У Рівному на перехресті вулиць Кулика і Гудачека - Корольова встановили першу гібридну сонячну міністанцію для світлофорів.

Як зазначили у КП "Міськсвітло" Рівне, ця міністанція може працювати від мережі, сонячної енергії або акумулятора. Це означає, що навіть під час відключень електроенергії світлофор продовжить працювати безперебійно, забезпечуючи безпеку руху.

Це пілотний проєкт для Рівного і ще потребує тестування, але основні функції він вже виконує.

"Основна наша задача - забезпечення безперебійної роботи світлофорного обєкта. Для початку будемо проводити імітацію, такі "стресові" ситуації для світлофорного обєкта - відключення електроенергії на різну тривалість і вже на основі цих даних будемо доукомплектовувати міністанцію", - каже начальниця служби по обслуговуванню світлофорних об'єктів КП "Міськсвітло" Рівне Оксана Пижик.

Аналогів такої міністанції дуже мало, тому усю роботу з укомплектування робили силами наших інженерів та майстрів, що дозволило значно здешевити проєкт і зробити його більш доступним.

Надалі за результатами тестування будемо говорити про тривалість безперебійної роботи міністанції і економію коштів, а також про можливість масштабувати такий проєкт і встановлювати аналогічні міністанції на інших перехрестях громади.