У Рівному встановили меморіальну дошку військовому, який захищав свою країну від ворога. Юрій Ромашко навчався у ліцеї №11. На фасаді цього закладу відкрили дошку пам'яті. Більше про загиблого Героя - далі.

Захищав країну з 2021 року. У Рівному захиснику Юрію Ромашку встановили меморіальну дошку. Урочисто відкрила мама Наталія.

 Юрій Ромашко народився у Рівному. Навчався у ліцеї №11. Директорка навчального закладу каже у пам'яті викладацького колективу він залишився відданим та щирим.

У цей світ Юрій прийшов як звичайна людина, а залишив його як Герой. Перша вчителька Веселова Людмила Сергіївна згадує його як спокійного, тихого хлопчика. Він завжди готовий був прийти на допомогу друзям, любив чергувати у класі, допомагати вчителям і уже тоді у його характері почали формуватися якості відданості, чесності та принциповості, - розповідає Лариса Синяк, директорка ліцею №11.

У 2020 році, коли Юрію було 19, він пішов на строкову службу в армію. А вже у лютому 2021 року підписав контракт із ЗСУ на три роки. Захищав країну від ворога на Донеччині.

Юрій не відступив і у смертельному двобої не вагаючись віддав своє життя за Україну. Мамине сонечко згоріло у полум'ї великої війни. Турботливий татусь став ангелом охоронцем не тільки для своїх діточок, а й для всіх українських діточок. Всього народу України, - згадує Лариса, вчителька з англійської мови у ліцеї №11.

На жаль, 7 жовтня 2022 року колону, в якій рухався солдат Юрій Ромашко, обстріляв ворог, влучили в танк, де був Захисник. Без люблячого чоловіка та батька залишилися дружина та двоє дітей.

Юрію назавжди залишилося 24 роки. Вічна слава та пам'ять Герою.