Шанхай у Рівному. Так кажуть рівняни про встановлення нових кіосків на вулиці Базарній. Вони ж проти нових металевих конструкцій. Переконують, перешкоджатимуть проїзду. Що з цього приводу думає міська влада - далі у сюжеті.

Інна Кляпко проживає на вулиці Базарна. Жінка скаржиться на встановлення металевих конструкцій на ринку. Вона певна вони будуть заважати проїзду транспорту. Особливо у разі надзвичайної ситуації. Розповідає, кілька років тому в одному з будинків трапилася пожежа.

В результаті маємо загибель однієї людини, чоловік загинув, бо невчасно подали йому якусь допомогу. Під'їзд сюди дуже важкий. Мало того, що тут столи, дерева, стовпи. То поки вони приїхали, людина задихнулася, - розповідає Інна Кляпко.

Впевнена, подібна ситуація може трапитися й згодом.

Ставлять ці великі кіоски, забудови і вони просто не дадуть проїзду великій машині, яка повинна забезпечувати, наприклад безпеку. Газ пожежа, швидка може й проїде, але якщо буде їхати друга машина, то вони взагалі не розминуться тут проблема, - каже Інна Кляпко.

Мешканці додають, заїхати до багатоквартирних будинків на вулиці Базарна не може жоден великогабаритний транспорт.

У нас була буря, звалило дерево і ми викликаємо, щоб його прибрали, а вони не можуть заїхати, бо треба краном підняти, руками не піднімеш і вони кажуть: сюди не мають доїзду. Ми дали заявку після тієї бурі, щоб нам почистили дерева і вони кажуть "Це вишка. Ми до вас не можемо добратися, заїхати". То що ми тут як ізгої, - каже Леонтина Чиж, яка мешкає у будинку на вулиці Базарна.

Дмитро, працює у магазині розташованому одразу позаду металевих конструкцій. Каже після завершення будівництва їхнього магазину взагалі не буде видно.

Якби стояло на ту сторону, то може бастувала б Єва і остальні магазини. тут просто нас перегородять і ми закриємося десь через місяць. У нас не під'їдуть машини, не під'їдуть клієнти нас не буде видно. Ми тут просто закриємося, - говорить продавець у місцевому магазині Дмитро.

Скаржаться місцеві й на торгівлю. Певні, цю діяльність потрібно перенести з частини дороги.

Як це так взагалі що тут торгують на вулиці. Де проїхати? Я вже не кажу, що хто що хоче те і робить. З другої сторони, сходинки поставили на тротуар що не пройдеш. Хоч-не-хоч, а йди вулицею, по базару. Я скажу вам що у нас в Харкові таке було, було ще гірше. Три зупинки трамвая таке було. Але зробили, треба знайти людям місце де вони будуть працювати і тоді все буде добре. Не просто йдіть звідси, а ось тут працюйте, - каже Валентина Мельник, яка мешкає у будинку на вулиці Базарна.

Заступник міського голови Рівного Микола Дядюсь каже, встановлення подібних споруд затверджено рішенням виконавчого комітету. Та направлене на покращення умов праці продавців.

Наразі ми маємо рішення виконавчого комітету про організацію ярмарку по вулиці Базарній і там встановлюються споруди, тобто це торгові місця, навіси для того, щоб організувати цивілізовану торгівлю, яка перенесена з вулиці Шевченка на вулицю Базарна. оскільки вона тупикова, немає проїзду, - повідомив Микола Дядюсь, заступник міського голови Рівного.

Додає, після закінчення будівництва, всі норми будуть дотримані та легковий і великогабаритний транспорт доїжджатиме до житлових будинків без проблем.

Коли буде фіналізовано даний проєкт, то усі аварійні служби будуть мати можливість проїхати по вулиці Базарній. Оскільки це пішохідна зона і всі радіуси будуть витримані. Так само і служби міста зможуть обслуговувати дерева, зелені насадження й елементи благоустрою, - зазначив Микола Дядюсь.

Нагадаємо рішення про облаштування кіосків на цій вулиці прийняли члени виконавчого комітету Рівнеради 11 липня. буде встановлено 8 кіосків у яких планується облаштувати 48 місць для торгівлі.

До теми: "Треба прибрати ось цей Шанхай": центральний ринок Рівного продовжують розчищати від незаконно встановлених тимчасових споруд (ВІДЕО)