29 серпня відзначають День пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність та суверенітет. Сьогодні 10-ті роковини Іловайської трагедії. Тоді агресор накрив вогнем наших Захисників під час «зеленого» коридору. Унаслідок цього загинули 366 українських воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісти і 300 опинилися в полоні. У Рівному теж вшанували пам'ять загиблих захисників та захисниць, які вже понад 10 років виборюють нашу Незалежність.

 30 листопада 2013 року. Саме в цей день на майдані Незалежності у Києві озброєні бійці "Беркута" здійснили побиття студентів. З цього і почалась боротьба українського народу на волю. Проти протестувальників застосовували сльозогінний газ та водомети. Далі, вхід йшла зброя. Вже 22 січня загинули перші учасники революції. А до 20 лютого їх налічувалось більше сотні.

У лютому 2014 року росія почала анексію Криму. У квітні російські диверсанти захопили перші населені пункти на Донеччині та Луганщині. Так почалось АТО.

Учасником антитерористичної операції був Володимир Стельмах. Матір захисника Зінфіра розповідає, її син присвятив життя війську.

24 лютого 2022 року Володимир Стельмах був біля білоруського кордону. Далі поїхав на Київщину відбивати наступ окупантів. Ціною свого життя врятував побратимів. За що посмертно отримав звання Героя України.

Сьогодні 29 серпня вся Україна вшановує пам'ять полеглих захисників та захисниць нашої держави, що поклали життя у 3-х періодах боротьби за свободу. На революції Гідності, в АТО та нині, у час великої війни.

Нині, українські військові продовжують боротьбу минулих поколінь. Захисники нищать ворога та наближають перемогу українського народу.