Сварки, бюджет міста, земля та допомога ЗСУ. У Рівному завершилось засідання сесії міськради. Чому місцеві обранці не можуть знайти спільної мови з чиновниками та чи ефективно Рівнерада допомагає нашим захисникам? Відповіді на ці запитання шукав наш Павло Невесенко.

Так емоційно депутат Володимир Валявка спілкується з очільницею управління комунальною власністю Олесею Смоловик. Його обурює те, що відомство уже рік не виконує рішення міськради, щодо заборони української православної церкви користуватися землею та майном тергромади. Володимир Валявка не розуміє, чому ще досі УПЦ МП продовжує свою діяльність у Рівному. Натомість Олеся Смоловик закцентувала на юридичних аспектах у даному питанні. Наголосила, нині ще тривають судові процеси з релігійними громадами УПЦ. Їх виселення з храмів можливе лише після рішення суду.

Потому словесна перепалка між депутатами та чиновниками продовжилася. Стосувалося це уже інших питань. Деякі з міських обранців звинувачували представників виконавчої влади, тобто профільних управлінь у їхній неефективній роботі. Дійшло все до того, що засідання міськради почало швидше нагадувати балаган.

На захист виконавчої влади став Анатолій Чугуєвець. Та закликав депутатів до взаємоповаги.

А найцікавіше розпочалося коли мова зайшла про гроші. Тобто розгляд про зміни до бюджету Рівного. Представник фракції голос Микола Бляшин звинуватив владу, що проєкти що стосуються бюджету затверджуються в останній день. І депутати не розуміють на що витрачатимуться кошти. А його однопартієць Святослав Клічук закцентував на допомозі ЗСУ, тобто не виділенні коштів на дрони чи РЕБ.

Натомість Віктор Шакирзян заперечив словам депутата. Запевнив кошти для наших захисників виділялися і будуть виділятися.

А ось чого не побачила сьогодні на засіданні депутатка Олександара Коваленко, так це проєкту рішення про зміни до програми мобілізаційної підготовки, аби за гроші рівненських платників податків місто могло ЗАКУПЛЯТИ РЕБ. Його розробив Департамент економічного розвитку, але на голосування чомусь винесений не був.

Також на засіданні розглядали чимало і земельних питань. Там також було чимало суперечок. Не дивлячись, що в країні все ще триває війна міські обранці продовжують сперечатися та спекулювати на темі допомоги ЗСУ. Не обходиться і без перетягування політичного каната своєї партії чи фракції. Як то кажуть: Є речі, які не змінюються з часом і ніколи не виходять з моди.