Одяг, взуття та канцтовари. Скільки коштує зібрати дитину до школи? Мої колеги вже проінспектували магазини. Кажуть, ціни зросли. У скільки тисяч гривень обійдеться все необхідне, розповість Владислав Стецюк

Катерина Базака разом з донькою приїхали з Квасилова до Рівного, аби скупитися до школи. Дівчинка йде в перший клас. Напередодні купили рюкзак та пенал, а це 1000 гривень.

Віолета Швець разом з батьками теж купує все необхідне до школи. Дівчинка йде до 3 класу. Вибирає найкрасивіше приладдя.

А ось Юрій Тригуб провчився у школі 10 років. Нині, перейшов у 11 клас. Каже, деякі речі залишились з минулих років, тому купує найнеобхідніше.

Директор мережі магазинів канцтоварів Андрій Трохімович розповідає, покупців побільшало. Ціни в порівнянні з минулим роком трохи зросли. Пов'язане це з курсом валют та відключеннями світла.

Як зазначив Андрій Трохімович, зібрати до школи дитину вартує від півтори до 10 тисяч гривень. Залежно від класу учня та потреб. Так, рюкзак можна придбати трохи менше тисячі гривень, пенал від 125, зошит 10 гривень за одиницю, ручка від 5, кольорові олівці - 95, щоденник близько 100 гривень, кольоровий папір - 25, пластилін - 70, фарби - 85 та набір пензликів - 50 гривень. Отож, найдешевший рюкзак та набір канцтоварів обійдеться у понад 1600 гривень. Також не варто забувати про додаткові підручники, одяг та взуття. Відповідно дані цифри зростуть втричі.

Читайте також: Посвідчення водія можна отримати у чотирьох ЦНАПах Рівненщини