Представник мобільного оператора пропонує оновити дані. За такою схемою аферисти ошукали двох жителів Дубенського району на майже 90 тисяч гривень.

До 29-річного жителя села Стара Носовиця зателефонувала невідома особа, яка представилась оператором мобільного зв’язку однієї з українських телекомунікаційних компаній та повідомила, що потрібно оновити дані.

Згодом потерпілому на номер телефону надійшло повідомлення з кодом, який він продиктував псевдооператору. Після цього розмова була закінчена, а наступного дня з його банківської карти шістьма платежами були списані грошові кошти в сумі 80 400 гривень, - зазначають правоохоронці.

На гачок аферистів потрапив і 30-річний мешканець села Птича, на якого невідомі особи відкрили онлайн-кредит на суму 8000 гривень.

За фактами шахрайств слідчі відкрили кримінальні провадження.

Поліцейські вкотре нагадують: не розголошуйте невідомим особам персональні дані; не переходьте за підозрілими посиланнями та не повідомляйте нікому кодів, які надходять вам у повідомленнях; уточнюйте інформацію, зателефонувавши до цілодобової інформаційно-сервісної служби вашого мобільного оператора.

Відділ комунікації поліції в Рівненській області

Читайте також: Спортсмен з Рівного став чемпіоном світу з пара-армрестлінгу