На відреконструйованій до футбольного чемпіонату магістралі Київ-Чоп поменшало зупинок. Люди невдоволені, адже тепер мають долати зайві кілометри. Чому через Євро 2012 спортсменами легкоатлетами стають мешканці Рівненщини?

Відреконструйована траса Київ-Чоп не влаштовує жителів чотирьох сіл. Біля нової дороги поменшало автобусних зупинок. Відтак, людям доводиться ходити узбіччями автостради або ж чимчикувати кілометри через поле, аби сісти на маршрутку.

Ходять у кругову люди, відколи відреконструювали дорогу. Після її оновлення автобуси біля села Гусари не зупиняються, нарікають місцеві. До ремонту дорожнього покриття вони таких проблем не мали.

У Гусарах мали збудувати дві зупинки, переконані люди. Заявляють: проект реконструкції автомагістралі декілька років тому узгоджували із попереднім сільським головою.

Чому у Гусарах зупинки немає, а є у Гаю, але із назвою сусіднього села, не розуміють жителі навколишніх сіл. Не пояснили цей парадокс і в обласній службі автомобільних доріг. Тут уточнюють: проект реконструкції автомагістралі розробили в інституті "Укрдіпродор", затверджували проект у Кабінеті Міністрів. Щоб зупинок побільшало, треба скликати комісію.

А ще на комісію запросять будівельників, представників італійської компанії "Тодіні", та наглядачів із фірми “Луї Берже”. Нині вони працюють на Житомирщині. Разом, каже Микола Демиденко, заслухають позицію місцевого населення й подумають як вийти із ситуації.