Кожен може долучитися до підписання петиції про присвоєння звання Героя України (посмертно) сержанту Савичу Віктору Борисовичу, заступнику командира бойової машини — навіднику-оператору гірсько-штурмового відділення гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти військової частини А3892.

Віктор проживав у селі Лютинськ що на Рівненщині, був люблячим сім’янином, вірним другом та побратимом. 1 березня 2022 року був призваний на військову службу і мужньо став на захист своєї сім’ї та Батьківщини. У складі Збройних сил України стояв на захисті Запорізької області, безпосередньо беручи участь у визволенні та обороні н.п. Роботине, н.п. Копані, н.п. Новобахмутівка.

В ході служби розбурхав старі і отримав нові травми для здоров’я, відправився на відновлення. Проте, відновившись, повернувся на фронт.

Мужньо виконуючи свій військовий обов’язок перед державою, під час виконання бойового завдання в Донецькій області, поблизу населеного пункту Берестове, 23 квітня 2024 року віддав своє неоціненне життя за свободу та незалежність свого народу внаслідок ворожого артилерійського обстрілу. За словами побратимів, він був хоробрим, сміливим і мужнім воїном.

ПІДПИСАТИ ПЕТИЦІЮ

Для того, щоб підтримати петицію, необхідно авторизуватися.