До Всесвітнього дня "Спасибі" оркестрантів до обласного центру привіз екс-міністр Анатолій Толстоухов, який товаришує із головним міліціянтом області. То ж у найввічливіший день у році працівники у погонах з вдячністю заслуховувались грою Національного президентського оркестру Збройних Сил України.

Національний Президентський оркестр налаштовується на роботу. За декілька хвилин вони заграють рівненським міліціонерам. Прозвучить всесвітньо відома композиція "Бесаме мучо", інструментальна п'єса "Бурлеско" Сергія Соколика, і обов'язково класика: вальс "Дунайські хвилі". Скільки загалом композиції вони знають і можуть виконати, навіть не береться перелічити, диригент.

Найекзотичніше у репертуарі — японська сучасна композиція "Рік Дракона" нині не звучатиме, вона з іншої програми. Зовсім не екзотика — туба. Навпаки, цей інструмент називають фундаментом оркестру.

Рівне нські міліціонери шансу насолодитися грою Національного Президентського оркестру не прогавили. Вільних місць у залі не було.

На сцені театру оркестранти, а у його холі, уже сольний концерт дає екс-міністр Анатолій Толстоухов.

Приїхав Президентський оркестр до Рівного саме завдяки екс-міністру. Він зізнається: між ними і давня дружба, і творча співпраця.

Він написав сімдестків віршів. Каже співають їх, навіть, Кобзон та Басков. У доробку політика лірика, вірші про міста, людей, їхні професії та стосунки.