Чи буде продуктовий магазин у центрі Рівного та чи вдасться вирішити проблему електросамокатів у місті? Завершилося засідання виконавчого комітету міської ради. Чому туди не можна було потрапити звичним шляхом та чи допоможе черговий підписаний меморандум вирішити проблему самокатів у громаді. Про все це далі розповість Павло Невесенко.

Потрапити на засідання виконкому Рівнеради зась. Адже там висить красномовна табличка З написом: вхід у приміщення з двору біля смітників. Що ж саме там будують. Члени виконкому почали жартувати — у центрі Рівного на Поштовій з'явиться новий продуктовий магазин, у приміщенні де проходять і засідання міськради. Натомість Віктор Шакирзян заспокоює, в приміщенні планують відкрити Муніципальний бізнес-коворкінг вартістю понад 35 мільйонів гривень. Кошти на цю забаганку місто отримало від уряду Німеччини.

Кілька років тому тодішній очільник міста Володимир Хомко розповідав, що у приміщенні на Поштовій 2 можуть працювати лише міські структури без комерційних. Нині ж з приходом нової влади, пріоритети змінилися. Тепер тут буде відділення ЦНАПу, офіс енергоефективності, конференц-зал, та простір для бізнесу. Віктор Шакирзян переконує до кінця року ми побачимо усю цю красу.

На самому виконкомі розглядали 16 питань. Та найбільшого обговорення набула тема електросамокатів у Рівному. Членам виконкому запропонували підписати меморандум з перевізниками електросамокатів, аби вирішити цю проблему у місті. На засідання прийшов і один з представників такої компанії. Розповідав про нововведення, які хочуть зробити у громаді з електросамокатами. Найперше розроблять карту, де будуть визначені місця у яких не можна буде їздити електросамокатами. Це будуть місця великого скупчення людей, таких як парк Лебединка, майдан незалежності чи парк Шевченка. Також розповіли й про проблему користування електричними самокатами неповнолітніми. Втім, представник компанії наголошує у цьому винні батьки дітей.

Також у місті планують ввести обмеження швидкості електросамокатів до 20 км. Хоче як саме компанії контролюватимуть нововведення та вирішуватимуть усі проблеми пов'язані з самокатами, конкретних відповідей так і не почули. Втім, у цьому плані перевізники хочуть піти за прикладом Віктора Шакирзяна — тобто знімати побільше пізнавальних роликів для соцмереж.

Віктор Шакирзян своєю чергою переконаний — підписання меморандуму вирішить проблему з електросамокатами у місті. Хоча й не виключає, що цей вид транспорту можуть заборонити.

Також на виконкомі розглядали питання техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської тергромади, стан захворюваності населення на туберкульоз та Віл, СНІД. Втім, ці питання члени виконкому обійшли стороною, бо ж основне це підписати черговий меморандум, який не зрозуміло чи вирішить проблему з електросамокатами та відкрити у центрі Рівного чергове приміщення з красивою назвою бізнес-коворкінг.

Читайте також: Підлітки з Рівненщини можуть взяти участь у тренінгах з розвитку медіаграмотності