Реформа освіти, брак спеціалістів та відсутність необхідних знань. У Рівному зустрілися освітяни та бізнесмени і обговорили проблему кадрів. Здобувачів освіти поменшало, на підприємствах бракує працівників. Що робити, з'ясовував Ілля Томашевський.

Їли та говорили. У форматі сніданку в Рівному зустрілися ректори українських університетів, підприємці та чиновники. Останні не приховують попри велику кількість вишів у області є брак спеціалістів.

Та попри підготовку якісних кадрів, є проблема зменшення здобувачів освіти. Учасники заходу пов'язують це із демографічними показниками та війною.

Через ці проблеми в університетах бізнес змушений скорочувати кількість працівників ледь не вдвічі. До того ж самостійно навчати людей з нуля.

Зі слів підприємців, переважна більшість людей працюють не за спеціальністю. Адже сучасні вимоги на голову вище, аніж освіта, яку надають навчальні заклади.

А от зі слів ректора рівненського водника понад 80% студентів починають працювати вже під час навчання в універі. І більшість з них за фахом.

Порівняно з минулим роком, кількість вступників в Україні зменшилася на 33%. А от щодо найменш популярних спеціальностей серед абітурієнтів є Управління інформаційною безпекою”, “Релігієзнавство”, “Громадське здоров’я” та “Суднобудування”.