Безбар'єрність у Рівному. На депутатському ні обговорювали стратегію зі Створення безбар'єрного простору в Рівненській громаді до 2030 року. Адже безбар'єрність - це не тільки про наявність пандусів, а й освітня, інформаційна, економічна безбар'єрність, які є так само важливими. Адже кожна людина має мати доступ до комфортного життя. Як до безбар'єрності готуватиметься Рівне - далі у сюжеті.

У Рівному пройшов депутатський день. Обговорювали стратегію зі Створення безбар'єрного простору в Рівненській громаді до 2030 року. Багато уваги приділили фізичній доступності. З цим як й у багатьох мітах України у нас є проблеми. Немає даних по тому скільки у нас доступних будівель, який стан їхньої безбар'єрності, на скільки доступний і громадський транспорт. Проте, кажуть розв'язання проблеми є.

Безбар'єрність не тільки фізична, а й цифрова. Це забезпечення доступу до інформації, публічних та інших послуг онлайн для всіх суспільних груп населення. Наше місто як і інші цифровізується, тому люди змушенні все більше приділяти увагу саме такому напрямку освіти.

Говорили й про безбар'єрність в освіті. Вона зосереджена не тільки на створенні інклюзивних класах у школі та груп у садочку, а набагато ширша.

Андрій Мазур, пропонує в освітню програму вести також курс з тактичної медицини. Та щоб його викладали саме військовослужбовці, що повертаються з фронту. Приділять увагу і дистанційній формі навчання.

Порушили питання і про економічну безбар'єрність, адже це про забезпечення умов та можливостей для працевлаштування молоді, жінок, літніх людей, людей з інвалідністю. Для цього кажуть потрібно налагоджувати взаємодію з бізнесом, проводити семінари, а головне змінювати філософію мислення населення. Депутати розпочали підготовку проєкту рішення про створення безбар'єрного простору в Рівненській громаді та подали на сесію міської ради для можливого затвердження.