Станом на початок серпня вже перевірено 209 об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту закладів освіти Рівненської області. Що становить майже 23%. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

«На Рівненщині провжуються заходи щодо готовності закладів освіти до нового навчального року. Фахівці перевіряють стан пожежної безпеки закладів освіти та укриття. Загалом у закладах освіти області наразі є 932 власні захисні споруди та 290 об’єктів, що використовують за договором. Життя дітей, вчителів, вихователів та викладачів – першочерговий пріоритет», – сказав Сергій Подолін.

Також він додав, що нині за рахунок державного та місцевих бюджетів триває облаштування семи укриттів у школах Сарненського та Вараського районів. Упродовж першого півріччя завершили будівництво та здали в експлуатацію споруди цивільного захисту у Бабинському та Котівському ліцеях Рівненського району. Крім того, завершили капремонт укриття у Березнівському ліцеї №2.

За словами першого заступника, на Рівненщині кількість укриттів постійно збільшується. Цьогоріч у першому кварталі до фонду захисних споруд додали ще понад пів сотні найпростіших сховищ.

Загалом для укриття населення в області створено фонд захисних споруд цивільного захисту в кількості 2309 об’єктів, до якого належать 129 сховищ, 1556 протирадіаційних укриттів, 6 споруд подвійного призначення та 618 найпростіших сховищ. 

Читайте також: У Рівненській ОВА розповіли про стан готовності області до опалювального сезону