На Рівненщині оприлюднили статистику постраждалих від насильства. Про це повідомляють в Рівненській обласній державній адміністрації.

На Рівненщині 24 особи отримали статус постраждалих від торгівлі людьми. Така статистика облікується з 2014 року. Найбільше постраждалих – трудова та сексуальна експлуатація. У 2023 році такий статус отримали 5 осіб.

Про це йшлося під час чергового засідання обласної координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та торгівлі людьми. Воно відбулося до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.

Участь взяли представники департаменту соціальної політики Рівненської ОДА, служби у справах дітей, уповноважених підрозділів органів Національної поліції, департаменту освіти і науки, департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я облдержадміністрації, центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, прокуратури, суду, громадських об’єднань, релігійних організацій тощо.

Під час засідання обговорювалися ключові питання щодо запобігання торгівлі людьми, підтримки постраждалих, а також підвищення рівня обізнаності громадян про цю проблему. Учасники заходу підкреслили важливість міжвідомчої співпраці та необхідність активізації просвітницької роботи серед населення.

Також розглядалося питання роботи відповідних служб у територіальних громадах щодо протидії домашньому насильству.

В області спостерігається збільшення випадків торгівлі людьми та домашнього насильства. Відтак було прийнято рішення про забезпечення впровадження корекційних програм для постраждалих осіб від домашнього насильства та насильства за ознакою статі та для осіб, які вчиняють домашнє насильство та забезпечити наявність та заповнення штатних одиниць психологів в складі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали, - сказала директорка Департаменту соціальної політики Рівненської ОДА Роза Слободенюк.

Читайте також: ДТП на Дубенщині: в автопригоді травмувався неповнолітній мотоцикліст