Про це свідчить опитування, проведене управлінням освіти міськвиконкому. До анкетування залучили майже 2 тисячі батьків у всіх дошкільних навчальних закладах міста. Запитували не тільки про якість харчування, а й збирали пропозиції.

Анонімно опитували батьків дошкільнят середніх та старших груп. Після обробки результатів виявилось – ситуація по Рівному досить не погана, каже заступник міського голови Галина Кульчинська.

Як свідчить опитування, найбільший відсоток батьків задоволених якістю харчування спостерігається в 51, 43 та 37 садочках. Та все ж фруктів, овочів та соків, на думку анкетованих, варто було б збільшити.

Триразове харчування дитини в садочку коштує батькам 6 гривень на день, стільки ж йде і з міської скарбниці. Нині, після прийняття бюджету, розпочинають конкурсні торги, обирають тих, хто постачатиме продукти в дошкільні навчальні заклади. Та тільки охочих взяти участь в тендерах - як кіт наплакав, каже голова профільного комітету Катерина Сичик.

Керівників дошкільних навчальних закладів турбує одне питання – чому тендери проводяться в січні, а не на початку навчального року - восени, коли ціни на продукти суттєво менші. Голова комітету конкурсних торгів пояснює.

Поміж всього, на конкурсних торгах тепер враховуватимуть і побажання батьків. Зокрема, закуповуватимуть замість курячого, інші різновиди м'яса.