Смертельна аварія сталася ввечері 11 липня у Рівному на вулиці Соборна. Там зіштовхнулися відразу три автівки. На жаль, пасажирка однієї із них загинула на місці події.

41-річний рівнянин, водій автомобіля «Renault Scenic», виконуючи маневр обгону, не врахував дорожню обстановку, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся із легковиком «Renault Megane» під керуванням 24-річного жителя Рівного. Від удару автомобіль «Renault Megane» перекинувся на бік та його відкинуло у «BMW», який їхав у попутному із ним напрямку. Унаслідок автопригоди загинула 31-річна рівнянка — пасажирка «Renault Scenic». Травмувався і водій цього легковика, який відповідно до огляду перебував у стані алкогольного сп’яніння: у нього діагностували перелом ребер, закриту черепно-мозкову травму та струс мозку, - повідомила КАТЕРИНА ПИЛИПЧУК, інспектор відділу комунікації ГУНП в Рівненській області.

Загиблою жінкою виявилася 31-річна працівниця Рівненського ТЦК та СП Марина Гринчук. У неї залишився 7-річний син. Попрощалися з Мариною 15 липня. Ймовірний винуватець аварії наразі перебуває в СІЗО. Напередодні суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Однак, чоловік своєї вини в ДТП не вбачає і просить апеляційний суд на час слідства відпустити його додому під цілодобовий домашній арешт.

Я не вважаю, що там була вина в цьому всьому. Моя вина була, що я послухав людину і сів за кермо чужого автомобіля. Я не дезертир, чесно виконую громадські обов'язки. Прошу відпустити до дружини, до маленьких дітей, - каже ПАВЛО ДОНЕЦЬ, підозрюваний.

Однією з головних причин чому необхідно відпустити підозрюваного додому його захисник назвав - незадовільний стан здоров`я Павла Донця.

Він є хворий, має перелом 5 ребра, серйозні ушкодження внутрішніх органів. Я був в Донця в СІЗО, стан його здоров'я незадовільний. Людина хвора, належної меддопомоги не отримує в СІЗО, - каже ЮРІЙ ВОВК, захисник Павла Донця .

Натомість прокурор не вбачає необхідності переобирати міру запобіжного заходу Павлу Донцю через стан його здоров`я. Додає, усю необхідну допомогу можуть надати і в СІЗО.

Саме такий запобіжний захід забезпечить належну поведінку підозрюваного. Стан сп'яніння підтверджується показами свідків, медпрацівниками. За зовнішніми ознаками, - повідомив ОЛЕКСАНДР МАКОТРИНСЬКИЙ, прокурор.

З прокурором погодились і судді. Тож вирішили не відпускати Павла Донця під цілодобовий домашній арешт.

Якщо суд доведе вину підозрюваного загрожує йому від 5 до 10 років за ґратами.